Sunday, November 5, 2023

Tokion matkakertomus

 Teimme 8 päivän lomamatkan Tokioon lokakuun lopulla 2023. 

Olimme jo varanneet tällaisen matkan keväälle 2020, mutta korona esti silloisen matkan. Nyt palasimme aiheeseen ja kaivoimme esiin muistiinpanot ja jatkoimme suunnittelua.Tokio on niin järjettömän iso ja kaikenlaista tarjontaa on niin paljon, että jotta kaupungista saa jotain irti etukäteistutustuminen on lähes välttämätöntä. Aluksi kannattaa päättää, mitä haluaa nähdä ja seuraavaksi missä aikoo majoittua. Hotelleja on tarjolla käsittämätön määrä eli tehtävä on kuin hakisi neulaa heinäsuovasta. Vuonna 2020 päädyimme hotellivalinnassa Keio- hotelliin, joka on Shinjukun aseman lähituntumassa ja kaikkien metrolinjojen risteyskohdassa. Yritimme tehdä samoin, mutta sieltä ei enää varausvaiheessa löytynyt vapaata huonetta. Tässä ensimmäinen Tokioon matkaan lähtevän opetus. Lähes kaikki mahdollinen tarjonta täyttyy pian, ja pitää siis varata ajoissa etukäteen. No päädyimme vähän syrjäisempään hotelliin  nimeltään Chinzanso. Hotelli on kalliin puoleinen, ja viehättävä ja korkealaatuinen. Olimme valintaamme useastakin syystä hyvin tyytyväisiä.Hotellilla on suuri uskomattoman hieno puutarha, jossa sijaitsee pieni temppeli ja pagoda. Puutarhaan tehtiin pari kertaa päivässä keinotekoinen usva, joka laskeutui koko puutarhan alueelle -satumaisen kaunis. ( linkki hotellin web-sivuille: https://hotel-chinzanso-tokyo.com/


 


Tässä vielä video:




Seuraavaksi valitsimme kohteet joissa halusimme käydä. Tokiossa on seuraavat merkittävät kaupunginosa:

Listamme muodostui seuraavaksi:

  1. Shibuya

Nuorisotrendejä, iltavilinää ja hullut liikennevalot

  1. Shinjuku

Pilvenpiirtäjiä ja syntistä yöelämää

  1. Harajuku ja Omotesando

Teinitrendejä, hurmaavia kujia ja muotiväkeä, rentoutumiseen ja piknikkiin valtava YoYogin puisto

  1. Ginza ja keisarilliset puutarhat
    Tyyliä ja bisnestä, luksusliikkeitä keisarin kulmilla

  2. Odaiba 

Futuristinen alue keinotekoisella saarella kaupungin edustalla

  1. Roppongi

Yökerhobiletystä ja Tokyo Tower, moderneja museoita

  1. Akihabara

Elektronisia ällistyksiä ja tyttökahviloita, anime- ja mangafanitusta

  1. Asakusa ja Ueno

                                                Edon jäljillä muinaisilla kauppakujilla


Päätimme siis käydä kaikissa kahdeksassa kaupunginosassa. Samoin valintamme olivat kaksi museota, teamLabs studio, keisarillinen puutarha ja kolme temppeliä, Shinjukun ja Shibuyan pilvenpiirtäjiä ja illalla aikuisviihteen katuja. Näiden lisäksi päätimme käydä yhtenä päivänä katsomassa pyhää Fuji-vuorta vähän etäämmältä ja valitsimme paikaksi Kawaguchikon, joka on järven rannalla.

                                            

                      


                                      




               


Paras kokemuksemme oli ehdottoma sti tuo teamLabs tapahtuma Together with Others, Immerse your Entire Body Odaiban alueella. Tämä oli todella kehollinen ja kokonaisvaltainen kokemus. Maistiaisia tapahtumasta saa seuraavasta linkistä: https://www.teamlab.art/e/planets/ 

Samalla alueella sijaitsee myös Miraikan eli National museom of Energign Science and Innovation

Tässä vielä video:





                       




            


                                                     

                 

            




 Together with Others, Immerse your Entire Body 



Tokyo National Museum ja teknologiamuseo Miraikan museo on Heurekaa vastaava tiedemuseo. Nämä museot olivat selvästi pettymyksiä. Miraikasta puuttui kokonaan tekoäly ja robotit - vaikkakin ne olivat tulollaan.

Puistot ja temppelit olivat hienoja, mutta sekä buddhalaisessa että shintolaisessa temppelissä uskonnnollinen toiminta on todella yllättävä sekoitus vanhoja animaliauskomuksia ja taikauskoa. Ainakaan buddhalaisuuden kanssa tuolla touhulla ei ole mitään tekemistä. 


Sensō-ji 


Kaupungissa on useita hienoja puistoja sekä hienoja rauhallisia temppelialueita. Kävimme Sensō-ji ja Nezu Shrine buddhalaistemppeleissä  Asakusan alueella ja suuressa shintolaispyhätössä Meiji Temppelissä  Chiyodan kaupunginosassa. Temppelialueen laidalla on perheiden ja piknikkiläisten suosima Yoyogin puisto. Tämän vieressä on valtava keisarillisen palatsin itäinen puutarhan vallihautoineen ja  portteineen. 


Kaupungin useista keskittymistä vierailimme kahdeksassa. Käynnin arvoisia ovat ainakin Shinjuku ja esimerkiksi sen korkea valtion hallintorakennus, jossa on ainoa ilmainen näköalatasanne 52.ssa kerroksessa. Toisena mainitsen Shibujan. Siellä on kuuluisa Shibuya scrambling crossing - katujen risteysalue, jossa kuusi suojatietä sijaitsee yhdessä risteyksessä. Risteysalueen takana on ostosalue, josta Pirjo löysi useita vaatteita.


Tässä vielä videota risteyksestä:




Kaupungin kokoa ja puistoalueiden laajuutta kuvaa se, että kävelimme viikon aikana 68 km ja matkasimme metrolla 119 km.



 Tarkempi liikkumistilasto on tässä:





No comments:

Post a Comment